PENTUKURSSI VERKOSSA alk. 18.2.18

Pentukoulun sisältö:

  • Nopean oppimisen aika 3 -6 kk
  • Ympäristökasvatus & sosiaalistaminen – kuinka kasvatetaan reipas ja rohkea pentu
  • Käytösongelmien ja pelkojen ennaltaehkäisy
  • Varsinainen koulutus alkaa: tärkeimpien perustaitojen alkuopetus (normaalin pentukurssin sisältö + eri lajien bonustehtäviä mikäli haluaa myöhemmin edetä agilityyn, tokoon, rallytokoon, PK-lajeihin jne.)
  • Oikea-aikaisen palkitsemisen taito, leiki oikein
  • Hihnakäytöksen hiominen
  • Arkisten käytöstapojen opettelu
  • Sopii erityisen hyvin henkilöille joiden on vaikea päästä omalla paikkakunnallaan pentukurssille (työvuorot, ei kursseja kaikilla paikkakunnilla, ei kulkuyhteyttä, pienet lapset jne.), mutta haluaisivat kouluttajan ohjeet ja palautteen harjoituksen suorittamisesta.

Kesto: 6 + 2 viikkoa (6 viikon ajan viikkotehtävät ja materiaali + kaksi ekstraviikkoa tehtävien palautusta ja palautteen saamista varten)

Hinta: 65 € (sis ALV 24%)

Tied. & ilm. kirsi.liikanen(at)phnet.fi tai 040-7621090

Kuinka kurssi toimii?

Kurssilla on oma suljettu FB-sivunsa jonne kouluttaja lisää viikoittain uudet tehtävät ja muun materiaalin. Harjoituksia voi tehdä täysin itsenäisesti, mutta halutessaan niihin saa myös kouluttajan arvioinnin lähettämällä videon ryhmään. Ryhmässä voi avoimesti keskustella myös muun oheismateriaalin pohjalta nousevista aiheista sekä esittää kouluttajalle pentuajan pulmiin liittyviä kysymyksiä.

Materiaali ja harjoitustehtävien valikoima on laajempi ja monipuolisempi, kuin vastaavalla live-pentukurssilla!

Kenelle kurssi sopii?

Kurssi sopii erityisesti ensimmäisen pennun omistajalle, tai mikäli edellisen koiran pentuajasta on kulunut pitkä aika tai mikäli omistajalla ei ole paljoakaan koulutuskokemusta aiemmista koirista.

Kurssilla huomioidaan kuitenkin erityisesti myös harrastuskoiran alut: vaikka olisitkin kouluttanut aiemmin, mutta haluat ulkopuolisen katsauksen harjoituksiisi, tämä on oikea paikka. Kuten tavallisellakin pentukurssilla, otan huomioon aiemman koulutustaustan ja koirakon omat tavoitteet ja räätälöin harjoituksia sen mukaan. Kurssi sisältää myös bonustehtäviä jotka hyödyntävät eri koiraharrastuslajeissa sekä näyttelykoulutuksessa.

Onko kurssista hyötyä, kun harjoittelemme omissa oloissamme emmekä näe samalla muita pentuja? Entä sosiaalistaminen?

Itse asiassa omissa rauhallisissa oloissa opettaminen on kaikesta tehokkainta! Tavalliset pentukurssit ovat hyödyllisiä, mutta niiden ongelma voi olla, että tulee harjoiteltua vain ”koulupäivinä” ja tuikitärkeä kotona treenaaminen jää vähemmälle. Kurssin yhtenä tarkoituksena on aktivoida omistajia kotiharjoittelun suhteen. Kotona treenaamalla luodaan hyvät pohjat ja kurssilla neuvotaan kuinka osaaminen hiljalleen yleistetään muuallakin tapahtuvaksi ja erilaisissa häiriöissä.

Sosiaalistaminen ja ympäristökasvatus ovat tärkeitä asioita, niin tärkeitä että muutamalla yksittäisellä kurssikerralla käynti ei sitä kata. Verkkokurssilla ohjeistetaan kuinka välttää sosiaalistamiseen liittyvät sudenkuopat ja saada pennusta reipas ja ympäristöön uteliaan välinpitämättömästi suhtautuva. Perusarjessa tulee päivittäin tilanteita jolloin voimme omilla valinnoillamme vaikuttaa siihen millasen käytösmallin pentu oppii ja mitä haluamme vahvistaa.