Ohjeita kurssilaisille

Muutama yleistä viihtyvyyttä edesauttava sääntö:

Ethän anna koirien tervehtiä toisiaan kurssitilanteissa! Sosiaalistaminen on hyödyllistä, mutta koulutustilanteissa ja -tiloissa koiran on hyvä oppia keskittymään omistajaan sekä siihen että kaikki kiva tapahtuu omsitajan kanssa. Tämä edistää myös rauhallista oppimisilmapiiriä ja takaa kaikille koirakoille työrauhan, sekä ennaltaehkäisee mahdollisia koirien välisiä rähinöitä. Tietysti näin minimoidaan myös mahdollisten tarttuvien tautien ja ulkoloisten leviäminen.

Tulethan kurssille vain terveen ja rokotetun koiran kanssa.

Siivoathan koirasi mahdolliset jätökset kurssitiloista ja sen välittömästä läheisyydestä. Roska-astiat löytyvät piha-alueelta ihan parkkipaikkojen läheisyydestä. Ulkoiluta koira mieluiten etukäteen tai piha-alueen reunojen hoitamattomilla osilla (sieltäkin kiinteät jätökset siivoten). Älä anna koiran ”merkkailla” seiniin, esteisiin, telineisiin jne. sisällä tai ulkona.

Älä anna koirasi tuijotella toisia koiria provosoivasti, vetää / hyppiä toisia kohti tai haukkua toisille koirille. Jos koirasi on vaikeasti hallittavissa niin ohjaaja tulee tarvittaessa apuun ja ohjeistaa kuinka toimia. Vinkki: harjoittele katsekontakti hyväksi kotona ja tee kontaktiharjoitusta ”lämmittelynä” heti kurssin alussa sekä odotellessasi omaa vuoroasi.

Opeta koiralle autosta poistuminen, ovista kulkeminen jne. niin, että se osaa tarvittaessa rauhoittua, odottaa ja tulla vasta luvan saatuaan.

Pidä kymppikortti aina tunnilla mukana ja anna se kouluttajalle merkattavaksi heti tunnin alussa.

Ilmoita poissaolosta tekstiviestillä.

Kiitos ja tervetuloa!

IMG_6588